Social Media voor meer online Succes. Toon je ware gezicht

 

20 oktober 2016 | Social Media, Zoekmachine optimalisatie

a

Als onderneming wil je jouw doelgroep dichtbij je hebben én houden. Een van de belangrijkste manieren hiervoor is door je zo toegankelijk mogelijk op te stellen. Vertrouwen speelt namelijk een belangrijke rol. Online vertrouwen winnen is echter geen eenvoudige opgave en dat komt vooral door het missen van de persoonlijke factor. De openheid van sociale media hebben er echter wel steeds meer toe geleid dat ook ondernemingen een online gezicht krijgen. Mits wel het juiste pad wordt gevolgd. De tijd van oppervlakkige stock foto's is immers voorbij, gebruikers willen jouw echte gezicht zien en je beter leren kennen. Het is dan ook niet meer een mogelijke keuze, online toegankelijkheid is een must. In de moderne digitale wereld ligt de macht namelijk al een tijdje bij consumenten. Consumenten worden alsmaar veeleisender en baseren productkeuzes steeds vaker op meningen en ervaringen van anderen. Want ook via bekenden krijgen ze toch een beetje het gevoel dat ze jou kennen. Kan jij meedoen op het niveau van een collega, vriend of vakgenoot?

Boeien, binden en blijven boeien

Een belangrijke manier om voor meer binding te zorgen met je doelgroep, is door iets nuttigs te vertellen. Met een handige invulling van content marketing zorg je voor informatie die jouw doelgroep graag ziet, leest of hoort. Maar vooral zodat deze content vervolgens wordt gedeeld. Content marketing draait immers om een goede en stabiele verstandhouding tussen de doelgroep en de onderneming. Eigenlijk gaat het daarbij in eerste instantie om het uitstralen van expertise en vertrouwen. Dit kun je doen door jezelf open op te stellen, proactief te zijn en voortdurend de interactie te zoeken met jouw doelgroep. Oftewel door sociaal te zijn. Pas dan ziet jouw doelgroep je staan. Denk aan regelmatige blogberichten en goed onderhouden social media pagina’s zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Toon je ware gezicht

Wil jij online succes boeken met jouw bedrijf, merk of blog? Dan dient jouw doelgroep te weten met wie ze te maken hebben. Dit doe je door regelmatig iets van je te laten horen, door nuttige informatie de wereld in te sturen. Door te boeien en jouw ware gezicht te tonen. Met échte content, échte foto’s en échte mensen. Pas dan wek je het benodigde vertrouwen. Zorg dus bijvoorbeeld voor een regelmatige update op Facebook, geef jouw klanten via live video eens een rondleiding in jouw kantoor of onderhoud een vraag en antwoord sessie. Zo weten jouw potentiële klanten wie er aan de andere kant van de lijn zit. Alleen op deze manier krijgt jouw doelgroep vertrouwen in degene van wie zij een product of dienst afnemen. Nu weten ze immers wél welke naam bij welk gezicht hoort. En als je het echt naar tevredenheid doet, groeit jouw doelgroep in het meest gunstige geval uit van prospect tot ambassadeur. Want juist daar ligt de kracht van social media.

Meer weten over Social Media?

Neem gerust even contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Auteur: C. Özkent

Enthousiast? Deel deze blogpost op social media!

 

 

 

Contact informatie

 

 

  Adres
   Haven Noordzijde 25, 7606ER Almelo
Telefoon
 0546 - 79 20 20      
  Email
   info@nederland-site.nl